Jeigu užbaigsite pirkimą šiandien, jūsų prekės atvyks numatytu pristatymo laiku.

Šią prekę taip pat galite rasti šiose parduotuvėse:
Kodas: 7562310

Uzbekiškas kalnu kuminas (zira) spice0819

2,99 €
Kaina galioja perkant tik inernetu
Kiekis:
 
Prekyboje nuo 0000-00-00
 
Numatomas pristatymo laikas 2022-08-22

Radote pigiau?   Siūlykite savo kainą

Jūsų pasiūlymas išsiųstas

  • Susipažinau su privatumo politika
     

Kraunasi

Šią prekę taip pat galite rasti šiose parduotuvėse:
Pristatymo kaina:
  • Atsiėmimas parduotuvėje: 1,50 €
  • Paštomatas OMNIVA: 2,59 €
  • Paštomatas LP EXPRESS: 2,59 €
  • Kurjeris DPD: 5,99 €
  • Paštomatas DPD: 2,59 €

Kuminas / Zira / (uzbekiškas kalnų kuminas), 45g


PRIESKONIAI BE DRUSKOS, BE DAŽIKLIŲ, BE PRIDĖTINIŲ MAISTO PRIEDŲ, BE KRAKMOLO, BE TIRŠTIKLIŲ IR HIDROLIZUOTŲ RIEBALŲ


Naudojimas:

Kuminas naudojamas plovui

Ryžių, avinžirnių patiekalams


Kilmės šalis: Uzbekistanas


Senovės Egipte kuminą jau žinojo ir naudojo – sako, jo likučių rasta Egipto piramidėse. Į Europą kuminas, kaip ir kiti rytietiški prieskoniai, pateko Romos imperijos laikais (kaip tik dėl to kai kur, pvz. kaimyninėje Lenkijoje, iki šiol vadinamas Romos kmynais). Kmynais – neatsitiktinai.


Nors kumino kmynais pakeisti neįmanoma (tiek kvapas, tiek skonis labai skiriasi), bet patys kumino augalai tikrai yra giminingi kmynams – priklauso tai pačiai salierinių šeimai. Panašios ir jų sėklos – kumino kiek stambesnės ir šviesesnės. Nors lietuviai šį prieskonį atrado palyginti neseniai, tačiau pasaulyje kuminas gerokai populiaresnis už mūsų kmynus!


Zira medicinoje

Sėkmingai naudojamas tiek Rytų šalių, tiek ir senosios Europos liaudies medicinoje. Jį naudodavo dažniausiai skrandžio ir žarnyno ligoms, virškinimo sutrikimams gydyti. Kuminą ar jo arbatą duodavo net vaikams nuo vidurių pūtimo, suaugusiesiems naudodavo nervų sistemai raminti, širdžiai stiprinti ir daugybei kitų susirgimų palengvinti (nepamirškite – gydant ligas bet kokiomis liaudiškomis priemonėmis, būtina pasitarti su gydytoju!).


Maltas ar sėklomis?

Kuminas paprastai naudojamas sėklomis arba sumaltas. Prieskonio sėklos paprastai tampa intensyvesnio skonio, jei kiek paskrudinamos sausoje keptuvėje. Paskrudinus galima jį sumalti kavamale ir naudoti miltelius (kaip kavos, taip ir kumino susimalkite tik tiek, kiek reikalinga!). Gaminant maistą, kuminas dedamas pirmas, nes jo aromatas labai intensyvus – pagal jį reiks derinti kitus prieskonius. Dėl tos pačios priežasties naudoti kuminą reikia atsargiai. Padauginus gali nutikti, kad kitų prieskonių patiekale nebejausite.


Šiandien daugumą kumino, naudojamo pasaulyje, tiekia Turkija, Egiptas, Vidurinės Azijos šalys, Indija. Žinovai sako, kad kuminas iš skirtingų šalių šiek tiek skiriasi, dėl to uzbekai, gaminantys nacionalinius patiekalus svetur, būtinai prieskonius vežasi būtent iš Uzbekistano – jų teigimu, tik tada patiekalų skonis bus autentiškas!

Kiekis pakuotėje
45 g
Gamintojas
Kiti
Prekės tipas
Prieskoniai

Nuotrauka yra iliustracinio pobūdžio. Prekės spalvos, išvaizda ir techninės charakteristikos gali šiek tiek skirtis nuo svetainėje pateikiamos informacijos. Visus su šia preke susijusius klausimus galite mums užduoti telefonu 8 - 700 - 70200 arba el. paštu [email protected]

Jei prekė ekspozicinė, konsultantas su Jumis susisieks aptarti prekės išvaizdą.